Even voorstellen: Alexander Sulava

Mijn naam is Alexander Sulava. Ik ben geboren op 22 februari 1990. Op dit moment ben ik in het bezit van de 4e Dan judo, de hoogste les en Trainer / Coach bevoegdheden binnen de Judo Bond Nederland. Toen ik 12 jaar oud was, ben ik met judo begonnen bij judovereniging Kowaro in Stadskanaal. Daar heb ik ongeveer vier maanden met veel plezier gejudood.

Daarna ben ik verhuisd naar Oude Pekela. Omdat het voor mij niet mogelijk was om steeds naar Stadskanaal te reizen, moest ik een club in de buurt zoeken. Ik ben terecht gekomen bij judovereniging Zempo in Oude Pekela.

Binnen deze club werd ik professioneel begeleid op het gebied van conditietraining, krachttraining en waar nodig mentale training. Ook werd ik begeleid tijdens grote internationale wedstrijden.

Door deze persoonlijke begeleiding heb ik tijdens mijn wedstrijdperiode goede prestaties geleverd, waaronder meerdere prijzen op de Nederlands kampioenschappen en veel prijzen op nationale en internationale wedstrijden.

Helaas werd ik veel te vroeg gedwongen om afscheid te nemen van het wedstrijdjudo door meerdere knieoperaties. Maar het wedstrijdjudo bleef ik wel met grote belangstelling volgen.

Ik kreeg de mogelijkheid om les te geven binnen Zempo, kinderen te begeleiden en te coachen tijdens wedstrijden. Dit sprak mij zo aan dat ik mijn studie hierop heb aangepast. Tijdens mijn studie ben ik ook begonnen met de kracht- en conditietrainingen te verzorgen binnen Zempo.

Nu geef ik les binnen Stichting Judo Instituut Noord met als doel om de judosport zo breed mogelijk te kunnen aanbieden, zowel op recreatief, wedstrijd en prestatie niveau.

Naast het lesgeven bij Stichting Judo Instituut Noord ben ik ook nog steeds actief bij judovereniging Zempo als krachttrainer, conditietrainer en coach tijdens de judowedstrijden. Momenteel hou ik mij ook bezig met de HBO studie Academie Lichamelijke Opvoeding bij Hanzehogeschool Groningen.

Les & Trainer / Coach bevoegdheden:
– Gecertificeerde test trainer A 2016 (Hanzehogeschool Groningen)
– Judo Trainer / Coach B 2011 (hoogste Trainer / Coach bevoegdheid, erkend door JBN & NOC*NSF)
– Personal Trainer 2012 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
– Sportmassage 2011
– Fitness B 2011 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
– Fitness A 2010 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
– LOCO (Loop & Conditie Trainer) 2010
– Sport & Bewegingscoördinator specialisatie: Trainer / Coach  2010
– Judoleraar B  2010 (hoogste lesbevoegdheid, erkend door JBN & NOC*NSF)
– Judoleraar A  2009