Even voorstellen: Jeroen Scholma

Mijn naam is Jeroen Scholma, geboren op 12 september 1977 te Meppel. Op dit moment ben ik Vierde Dan Judo (4 strepen op de zwarte band) en judoleraar B.

Op zeven jarige leeftijd ben ik in de wereld gestapt die Judo heet. Ik ben destijds begonnen bij judovereniging GO-DA-YU. Als beginnend judoka met de witte band, heb ik uiteindelijk mijn bruine band gehaald in 1989. Ik heb altijd veel aan wedstrijden gedaan zowel op Regionaal en Nationaal niveau.

Op mijn zestiende ben ik gaan studeren in Heerenveen. Daar heb ik de sportopleiding CIOS gedaan. Mijn doel was daar om judoleraar te worden. Ik heb mijn zwarte bandexamen gedaan in Made (Zuid-Nederland) en daar geslaagd met goede cijfers. Mijn tweede Dan examen heb ik behaald te Leeuwarden in juni 1997. Juli 1997 heb ik examen afgelegd als Judoleraar B , de hoogste lesbevoegdheid. Dit examen werd afgenomen in Nieuwegein.

“Judo Instituut Noord helpt je plezier te beleven aan de judosport…”

Naast het behalen van mijn diploma als judoleraar B, heb ik ook mijn papieren als zweminstructeur en een aantekening Sportmassage. Vervolgens heb ik de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) te Groningen gedaan. Waar ik in juni 2000 mijn HBO-studie heb afgerond. Nu ben ik werkzaam als gymdocent in het Voortgezet Onderwijs.

Sinds januari 2003 ben ik werkzaam als Judotrainer bij Sportcentrum Nico Jager te Winschoten. Naast het judoles geven, organiseer ik ook judotoernooien voor de beginnende judoka’s (witte – en gele band). Dit soort toernooien vinden 5 á 6 keer per jaar plaats op verschillende locaties in de Regio. Daarom ook de naam Regiotoernooien.

Op 1 april 2009 ben ik voor mijzelf begonnen met een eigen Judoschool, genaamd Judo Winschoten. Nu aantal jaren verder, hebben twee judoscholen in Winschoten (Judo Winschoten en Judo Instituut Noord) hun “krachten” gebundeld en gaan samen door als één stichting: JUDO INSTITUUT NOORD.

Door de drukke dagelijkse werkzaamheden en de vele uren judoles geven, ben ik zelf niet meer actief in de wedstrijdsport. Mijn persoonlijke doel is: Judo Instituut Noord tot een groot succes te maken.