Even voorstellen: Ronnie Meijer

Mijn naam is Ronnie Meijer. Ik ben geboren op 26 januari 1972. Op dit moment ben ik in het bezit van de 4e dan judo. Daarnaast ben ik in het bezit van mijn diploma judoleraar B.

Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met judo bij judoschool Swif in Veendam. Daar heb ik de eerste jaren met veel plezier gejudood. Daarna heb ik een aantal jaren getraind in Muntendam. Toen ik serieuzer met wedstrijdjudo in aanraking kwam, heb ik de overstap gemaakt naar sportschool Vos in Emmen. Daar heb ik vele jaren op nationaal niveau meegedraaid en vele nationale toernooien gewonnen. Tot mijn 22ste jaar heb ik aan wedstrijdjudo gedaan.

In 2000 ben ik terecht gekomen bij judovereniging Zempo en hier heb ik 18 jaar training gegeven aan recreatieve judoka’s en wedstrijdjudoka’s.

In 2013 heb ik samen met Alex en Jeroen stichting Judo Instituut Noord opgericht. Wij streven er naar om de judosport zo breed mogelijk aan te bieden op zowel recreatief als wedstrijdniveau. Tijdens de wedstrijden begeleid en coach ik kinderen en dat vind ik geweldig. Maar wat ik zelf het leukste vind, is om kinderen van kleins af aan te begeleiden en te zien dat ze zich ontwikkelen binnen het judo. Dit kan zijn met wedstrijden maar ook met het behalen van de zwarte band.