Docenten

jeroenscholmaEven voorstellen…
Mijn naam is Jeroen Scholma, geboren op 12 september 1977 te Meppel. Op dit moment ben ik Vierde Dan Judo (4 strepen op de zwarte band) en judoleraar B.

Op zeven jarige leeftijd ben ik in de wereld gestapt die Judo heet. Ik ben destijds begonnen bij judovereniging GO-DA-YU. Als beginnend judoka met de witte band, heb ik uiteindelijk mijn bruine band gehaald in 1989. Ik heb altijd veel aan wedstrijden gedaan zowel op Regionaal en Nationaal niveau.

Op mijn zestiende ben ik gaan studeren in Heerenveen. Daar heb ik de sportopleiding CIOS gedaan. Mijn doel was daar om judoleraar te worden. Ik heb mijn zwarte bandexamen gedaan in Made (Zuid-Nederland) en daar geslaagd met goede cijfers. Mijn tweede Dan examen heb ik behaald te Leeuwarden in juni 1997. Juli 1997 heb ik examen afgelegd als Judoleraar B , de hoogste lesbevoegdheid. Dit examen werd afgenomen in Nieuwegein.

Naast het behalen van mijn diploma als judoleraar B, heb ik ook mijn papieren als zweminstructeur en een aantekening Sportmassage. Vervolgens heb ik de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) te Groningen gedaan. Waar ik in juni 2000 mijn HBO-studie heb afgerond. Nu ben ik werkzaam als gymdocent in het Voortgezet Onderwijs.

Sinds januari 2003 ben ik werkzaam als Judotrainer bij Sportcentrum Nico Jager te Winschoten. Naast het judoles geven, organiseer ik ook judotoernooien voor de beginnende judoka’s (witte – en gele band). Dit soort toernooien vinden 5 á 6 keer per jaar plaats op verschillende locaties in de Regio. Daarom ook de naam Regiotoernooien.

Op 1 april 2009 ben ik voor mijzelf begonnen met een eigen Judoschool, genaamd Judo Winschoten. Nu aantal jaren verder, hebben twee judoscholen in Winschoten (Judo Winschoten en Judo Instituut Noord) hun “krachten” gebundeld en gaan samen door als één stichting:  JUDO INSTITUUT NOORD.

Door de drukke dagelijkse werkzaamheden en de vele uren judoles geven, ben ik zelf niet meer actief in de wedstrijdsport. Mijn persoonlijke doel is: Judo Instituut Noord tot een groot succes te maken

Wat ik nog wil zeggen:

“Judo Instituut Noord helpt je plezier te beleven aan de judosport…”

alexandersulavEven voorstellen…

Mijn naam is Alexander Sulava. Ik ben geboren op 22 februari 1990. Op dit moment ben ik in het bezit van de 4e Dan judo, de hoogste les en Trainer / Coach bevoegdheden binnen de Judo Bond Nederland. Toen ik 12 jaar oud was, ben ik met judo begonnen bij judovereniging Kowaro in Stadskanaal. Daar heb ik ongeveer vier maanden met veel plezier gejudood.

Daarna ben ik verhuisd naar Oude Pekela. Omdat het voor mij niet mogelijk was om steeds naar Stadskanaal te reizen, moest ik een club in de buurt zoeken. Ik ben terecht gekomen bij judovereniging Zempo in Oude Pekela.

Binnen deze club werd ik professioneel begeleid op het gebied van conditietraining, krachttraining en waar nodig mentale training. Ook werd ik begeleid tijdens grote internationale wedstrijden.

Door deze persoonlijke begeleiding heb ik tijdens mijn wedstrijdperiode goede prestaties geleverd, waaronder meerdere prijzen op de Nederlands kampioenschappen en veel prijzen op nationale en internationale wedstrijden.

Helaas werd ik veel te vroeg gedwongen om afscheid te nemen van het wedstrijdjudo door meerdere knieoperaties. Maar het wedstrijdjudo bleef ik wel met grote belangstelling volgen.

Ik kreeg de mogelijkheid om les te geven binnen Zempo, kinderen te begeleiden en te coachen tijdens wedstrijden. Dit sprak mij zo aan dat ik mijn studie hierop heb aangepast. Tijdens mijn studie ben ik ook begonnen met de kracht- en conditietrainingen te verzorgen binnen Zempo.

Nu geef ik les binnen Stichting Judo Instituut Noord met als doel om de judosport zo breed mogelijk te kunnen aanbieden, zowel op recreatief, wedstrijd en prestatie niveau.

Naast het lesgeven bij Stichting Judo Instituut Noord ben ik ook nog steeds actief bij judovereniging Zempo als krachttrainer, conditietrainer en coach tijdens de judowedstrijden. Momenteel hou ik mij ook bezig met de HBO studie Academie Lichamelijke Opvoeding bij Hanzehogeschool Groningen.

Les & Trainer / Coach bevoegdheden:

  • Gecertificeerde test trainer A 2016 (Hanzehogeschool Groningen)
  • Judo Trainer / Coach B 2011 (hoogste Trainer / Coach bevoegdheid, erkend door JBN & NOC*NSF)
  • Personal Trainer 2012 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
  • Sportmassage 2011
  • Fitness B 2011 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
  • Fitness A 2010 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
  • LOCO (Loop & Conditie Trainer) 2010
  • Sport & Bewegingscoördinator specialisatie: Trainer / Coach  2010
  • Judoleraar B  2010 (hoogste lesbevoegdheid, erkend door JBN & NOC*NSF)
  • Judoleraar A  2009
Share This