Dedemsvaart 14 januari 2017 – Zaterdag 14 januari werd voor de 38ste keer het Wintertoernooi gehouden in Dedemsvaart. De judoka’s lieten zien dat er veel talent aanwezig bij Judo Instituut Noord. Maar liefst 13 medailles werden er behaald door onze judoka’s.

Bij de senioren werd Luc ten Hoorn 2e in de klasse tot 66 kilogram. Zijn jongere broer, voor het eerst in de leeftijdcategorie tot 18 jaar, deed hetzelfde in de klasse tot 55 kilogram. Eline Slomp ook voor het eerst in leeftijdscategorie tot 18 jaar, wist overtuigend kampioen te worden. Melvin Struik en Jens Jagt wisten bij de jongens tot 15 jaar een knappe zilveren medaille te behalen in hun gewichtsklasse. Een derde plaats was er bij de jongens tot 15 jaar voor de nog jonge Mees Klunder.

Dat er ook talent is bij de beginnende judoka’s werd duidelijk tijdens de wedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s. Kim Steenstra, Lars Hulshof, Mark Pelgrim en Diane Mensink wonnen hun partijen overtuigend en waren de kampioen in hun leeftijdscategorie en gewicht. Ivan Arents wist beslag te leggen op de zilveren medaille. Derde plaatsen waren er voor Emma Metselaar en Lieke Ruzius.

Overzicht van medaillewinnaars:

1e plaats: Eline Slomp, Kim Steenstra, Lars Hulshof, Mark Pelgrim en Diane Mensink

2e plaats: Luc ten Hoorn, Jos ten Hoorn, Melvin Struik, Jens Jagt en Ivan Arents

3e plaats: Mees Klunder, Emma Metselaar en Lieke Ruzius.