Afgelopen zaterdag 18 maart werden de districtskampioenschappen tot 18 jaar gehouden in Norg. De judoka’s van Judo Instituut Noord wisten in totaal 4 prijzen in de wacht te slepen, waardoor deze judoka’s zich plaatsten voor de Nederlandse kampioenschappen.

De jonge Amanda Lich uit Winschoten uitkomend in de gewichtsklasse tot 48kg beet de spits af door ijzersterk te starten. Tot aan de finale werden al haar wedstrijden overtuigend gewonnen met een Ippon score. De finale werd echter door Amanda verloren, waardoor ze een verdiende tweede prijs in ontvangst mocht nemen. Ook een tweede prijs werd er gewonnen door Eline Slomp uitkomend in de gewichtsklasse tot 63kg. Haar eerste twee wedstrijden wist ze eenvoudig te winnen, maar in de finale kwam ze te kort voor het goud. Lindsey Wesselink uitkomend in de gewichtsklasse tot 52kg. wist ook een prima resultaat neer te zetten door met brons naar huis te gaan.

In het middagblok wist de jonge Guido Kikkert in de gewichtsklasse tot 60kg. te verassen door een tweede prijs mee naar huis te nemen. Guido wist door zeer hard te werken al zijn wedstrijden te winnen. In de finale kwam hij echter net iets te kort waardoor hij zilver won.

Via de Judobond Nederland waren de judoka’s Jurrien Kugel uit Erica en Jan Willem Loer uit Winschoten al automatisch gekwalificeerd voor het NK over 3 weken. Hierdoor hoefden zij zich niet te plaatsen via de districtskampioenschappen.

Share This