Afgelopen zaterdag 11 maart werden de Nederlandse kampioenschappen judo -15 jaar in Tilburg gehouden. Maar liefst 9 judoka´s van Judo Instituut Noord hadden zich hiervoor geplaatst. Lees hieronder het verslag van de wedstrijden.

In het ochtendblok moesten drie judoka´s zich van hun beste kant laten zien. Amanda Lich uitkomend in de gewichtsklasse tot 48kg was hierbij één van de favorieten voor de titel. Haar eerste drie wedstrijden werden met groot overmacht en technisch goed judo gewonnen. In de halve finale kwam ze Uitendaal tegen. Amanda begon sterk aan haar partij, maar de wedstrijd werd uiteindelijk door haar verloren. Hierdoor werd Amanda teruggeworpen naar de strijd om het brons. Deze wedstrijd werd door Amanda overtuigend gewonnen. In de klasse tot 46 kg. stond de jonge Twan Katoele voor het eerst op een NK. Hij kwam helaas dit jaar nog te kort, maar heeft een mooie ervaring opgedaan. De judoka Thijmen Brust deed het goed maar kwam nog net te kort voor een podium plaats.

In het middagblok moest de jonge Ruben Kugel strijden in de gewichtsklasse tot 34kg. De eerste drie wedstrijden werden door Ruben overtuigend gewonnen. In de halve finale moest Ruben het opnemen tegen Oliver Naert. De strijd ging gelijk op, maar Ruben moest vlak voor tijd een score incasseren waardoor de wedstrijd verloren ging. Hierdoor werd Ruben teruggeworpen voor de strijd om het brons die door Ruben werd gewonnen. In de klasse 60kg was Willem Vrieling in goede vorm. Zijn eerste drie wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Willem stond hierdoor in de halve finale die helaas werd verloren. De strijd om het brons kon Willem helaas ook niet winnen afsluitend. Hij kan echter terug kijken op een geslaagde dag. De judoka´s Martijn Meijer, Myron Wiehink, Mees Klunder en Karsten Lich, die ook alle drie voor het eerst op een NK stonden, kwamen dit jaar nog te kort om mee te strijden voor een podiumplaats.

Share This